Marktonderzoek

Een online marktonderzoek bestaat doorgaans uit vier stappen. U kunt uw onderzoek geheel bij ons uitbesteden maar het is ook mogelijk om op onderdelen ondersteuning te krijgen. Afhankelijk van uw agenda, kennis en budget bekijken we graag wat voor u de beste oplossing is. Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offerte. En heeft u een deadline dan houden we daar graag rekening mee.

Promote Icon
Ontwerpen

Ontwerpen van de vragenlijst


Meer informatie
Programmering
Programmering

Review en programmering van de vragenlijst 


Meer informatie
Dataverzameling
Dataverzameling

Dataverzameling van uw doelgroep 


Meer informatie
Analyse
Analyse 

Analyse en
rapportage 


Meer informatie

Ontwerpen van de vragenlijst

Het bedenken van een goede vragenlijst is een vak apart. Een belangrijke eerste stap is het formuleren van doelstellingen. Waarom wilt u het onderzoek laten uitvoeren? Wat wilt u uiteindelijk achterhalen? Past het allemaal binnen 1 onderzoek of moet het worden opgesplitst? Door van tevoren goed na te denken over onderzoekdoelstellingen wordt het direct eenvoudig om een vragenlijst flow te bedenken. In de voorbereiding denken we graag met u mee over een perfecte vragenlijst.

Heeft u al een vragenlijst beschikbaar?
Geen probleem, dan slaan we deze stap gewoon over en gaan we voor een goede review!

Review en programmering van de vragenlijst

Beschikt u zelf al over een vragenlijst dan checken wij deze graag voor u om er zeker van te zijn dat deze 100% onderzoekproof is. Dit doen we niet alleen voor u en ons, maar ook voor de respondent die een belangrijke rol speelt binnen ons vakgebied. Nog te vaak zien wij voorbeelden in de praktijk van slecht opgebouwde vragenlijsten en studies tonen aan dat dit zelfs een negatief effect kan hebben op hoe consumenten tegen uw merk aan kijken.

Een ervaren marktonderzoek zal na de review feedback delen en vervolgens de vragenlijst programmeren. We zorgen er altijd voor dat er een goede afwisseling is in vraagtechnieken en dat de vragenlijst is in te vullen via alle devices. Wanneer we de vragenlijst gereed hebben delen we een demo versie zodat u zelf ook een goed beeld heeft van hoe de vragenlijst er in een online omgeving uitziet.

Ons Motto in de voorbereiding...

“Vinden uw collega’s en u het zelf niet leuk om de vragenlijst in te vullen, waarom dan wel naar anderen sturen”?

Dataverzameling

Noem een doelgroep en wij hebben er wel onderzoek onder gedaan. Of het nu nationaal of internationaal is, grote of kleine steekproeven en B2C of B2B doelgroepen.
 
Wij adviseren graag over de opbouw van de juiste steekproef, de haalbare aantallen en de lengte van het veldwerk. En door onze jarenlange ervaring en netwerk kunnen we snel en betaalbaar de dataverzameling voor u verzorgen.
 
Het kan ook voor komen dat we gebruikmaken van andere methodes dan online, zoals bijvoorbeeld F2F of telefonisch onderzoek. We beschikken over een groot en betrouwbaar netwerk aan vrienden in het vak die ons daarbij ondersteunen en kunnen op basis daarvan altijd een goed advies geven over de juiste vorm van dataverzameling.

Analyse en rapportage

Kwaliteit staat bij ons voorop. Voordat de data wordt gerapporteerd vindt eerst een uitgebreide kwaliteitscheck plaats op de verzamelde data. Respondenten die niet aan onze strenge kwaliteitscriteria voldoen worden uit de data verwijderd zodat analyse vervolgens alleen plaatsvindt op basis van betrouwbare data.

Er zijn diverse mogelijkheden qua rapportage:

  • Excel of SPSS dataset
  • Excel tabellenboek inclusief gewenste uitsplitsingen
  • PowerPoint samenvatting
  • Infographic

Maakt u nu vaker gebruik van hetzelfde type onderzoek dan creëren we een template die eenvoudig is op te schalen en uit te breiden. Op die manier profiteert u van kosten- en tijdsvoordeel!

Uw onderzoek op maat maken?

Heeft u zelf een type onderzoek dat regelmatig terugkeert? Wij denken graag mee over een kosten-efficiente opzet via onze dienstverlening. Benieuwd naar informatie over een van bovenstaande onderzoeken, wij vertellen u er graag meer over!

Hesam
Contactgegevens

040 792 00 09

info@sherloq.nl