Naamsbekendheid

Naamsbekendheid (Merkmeting)

Een naamsbekendheidonderzoek wordt ook wel een merkmeting genoemd. Het geeft u als organisatie inzicht in de volgende onderdelen:

  • Spontane + geholpen bekendheid
  • Houding
  • Overweging
  • Voorkeur
  • Associaties met uw merk / imago statements

Een naamsbekendheidonderzoek wordt door organisaties o.a. op de volgende momenten ingezet:

  • Rondom een reclame campagne om te zien wat het doet met uw belangrijkste merk KPI’s.

  • Ter input van marketing en salesplannen. Hoe ziet het concurrentieveld eruit? Hoe staat het met uw merkfunnel? Op basis van de resultaten uit het onderzoek kunt u nieuwe doelstellingen formuleren voor uw marketing en salesplan.

  • Bij het betreden van nieuwe markten. Hoe ziet de markt er eigenlijk uit? Wie zijn de voornaamste concurrenten en waarom scoren deze bedrijven goed?

Uw merk op vaste momenten onderzoeken?

Wij creëren een goede basis om uw merk(en) op vaste momenten te onderzoeken. En het is voor ons geen enkel probleem om ook een flexibel blok aan het onderzoek vast te plakken zodat u ook PR-vragen of doelgroep vragen periodiek kunt uitvragen.

Meerdere merken of organisatie in meerdere landen?

Beschikt u over meerdere merken of zit uw organisatie in meerdere landen dan creëren we een kosten-efficiënte aanpak. Heeft u al eerder een naamsbekendheidmeting laten uitvoeren maar wilt u graag via ons de mogelijkheden verkennen, neem vooral eens contact op om de mogelijkheden te bespreken en voor een vergelijkende offerte.

Onze aanpak
bol1
Voorbereiding

Extra vragen toevoegen? Vragen aanpassen? Dat doen we graag voor u in de voorbereiding

bol2
Dataverzameling

Wij bieden toegang tot alle mogelijke doelgroepen, waaronder die van u. U wordt pro-actief op de hoogte gehouden van de voortgang!

bol3
Analyse en rapportage

Overzichtelijke resultaten die voor iedereen eenvoudig te interpreteren zijn. En bovendien in zeer korte doorlooptijd!

Binnen 24 uur uw offerte!

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het vlak van marktonderzoek? We staan u graag te woord en zijn te bereiken via de contactgegevens aan de rechterzijde.

Foto Hans
Contactgegevens

040 792 00 09

hans@sherloq.nl

“Ik had hiervoor een mindere ervaring met de opzet van mijn naamsbekendheidmeting in meerdere landen bij een ander bureau. Met name de slechte vertaling en het vergelijken van resultaten achteraf vielen erg tegen. Met Sherloq had ik vanaf het begin af aan het gevoel dat ze het traject volledig onder controle hadden. Na een goede kick-off gingen ze aan de slag met het traject en binnen een mum van tijd kreeg ik de resultaten opgestuurd die bovendien per land overzicht werden weergegeven in een rapport. Een verademing!”

Rob
CMI manager, FMCG